Distinguished Gentleman’s Ride Ljubljana 2013

It doesn’t happen many times that I have the opportunity to connect the love for riding my motorcycle, to have fun with my friends & to creating awareness for Men’s health issues and funding for multiple charities. This time it’s called DGR!

This ride is all about dapper, classic bikes, laughter and men. It is a motorcycle ride that takes place in over 110 cities worldwide on the exact same day. It is the only event of its kind and we were part of it.

7seven customs is proud to host The Distinguished Gentleman’s Ride in Ljubljana, Slovenia.


Klemen Korenjak photography
Ne zgodi se prav pogosto, da se lahko združi ljubezen do vožnje motocikla, druženja s prijatelji ter ozaveščenja ljudi o boleznih moških ter ob tem še zberemo prostovoljne prispevke za donacijo, ki gre v roke tistim, ki raziskujejo in delajo dobro delo za naše zdravje.

V 7seven customs smo ravno zaradi tega ponosni, da smo bili v prestolnici Slovenije gostitelji dobrodelne vožnje imenovane Distinguished gentelman’s ride.

V več kot tridesetih državah se je dobrodelne vožnje udeležilo prek 3300 uradno prijavljenih motoristov, neuradno pa vsaj dvakrat toliko. V Sloveniji se je zbralo ducat dobrodelnih motoristov in motoristka, vsi v džentelmenski opravi.

Najlepši del srečanja je seveda dobrodelnost, skupaj smo zbrali več kot 275 tisoč avstralskih dolarjev, ki so namenjeni svetovni organizaciji za raziskave raka na prostati. A dobrodelnost ni vse, lokalno gledano je najlepši del srečanja pravzaprav spoznanje, da smo skupaj stopili zelo različni motoristi, pripadniki različnih klubov, ki so se pripeljali iz vseh delov Slovenije.

Dobrodelnost je pod okrilje sprejela tako lastnike Harley-Davidsonov in Ducatijev, kot tudi motociklov japonskih znamk starejšega datuma, predelanih in klasikov. Pestra druščina je po ljubljanskih ulicah privabljala poglede, ter v nenavadnih džentelmenskih opravah risala nasmeške na obrazih mimoidočih. Tudi to lahko v današnjih časih smatramo kot dobrodelnost.

From German custombike mag – article about the DGR in PDF format…

Distinguished Gentleman’s Ride 2013 Ljubljana 2013 from Andraz Kopitar on Vimeo.